Over dieven en trouwen. - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Marlies en Gerco Peels en Rosbeek - WaarBenJij.nu Over dieven en trouwen. - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Marlies en Gerco Peels en Rosbeek - WaarBenJij.nu

Over dieven en trouwen.

Door: Marlies en Gerco

Blijf op de hoogte en volg Marlies en Gerco

19 September 2009 | Nicaragua, Granada

Nee, wij natuurlijk niet. Niet dieven niet en al helemaal niet trouwen niet! Wees maar niet ongerust dat jullie een feestje missen hoor. Maar er is weer een hoop gaande geweest hier in ons Nica-leventje.
Ondanks dat het laagseizoen echt zijn intrede lijkt te hebben gedaan na de feestdagen en er wel eens dagen bij zijn dat we wel eens denken, waren we maar in bed gebleven, zijn er gelukkig ook regelmatig dagen dat de tent aardig vol zit. Het restaurant valt op dit moment tegen dus daar moeten we wat promo’s voor verzinnen, maar de bar boven wordt steeds meer ontdekt. Kwestie van dingen blijven organiseren zoals live muziek en verder hebben we bijvoorbeeld flyers laten drukken. Gek genoeg lopen hier best veel Hollanders rond die of een cursus Spaans doen of gewoon hier op vakantie zijn en erg leuk is dat ze via via toch steeds in ons winkeltje terecht komen. Van de week hadden we zelfs een meisje hier die via het artikel in De Pers van een poosje geleden even een kijkje kwam nemen. En ja, Marian en Amanda, sinds jullie weg zijn verkopen we inderdaad geen gin meer. Maar nogmaals dank voor de Spaanse lessen !
Dat dieven verhaal is een stuk minder leuk. Al een hele poos wisten we dat er gestolen werd, alleen het hoe en door wie bleef onduidelijk. Intussen is alles wel duidelijk geworden en hebben we helaas 1 van de kokkinnen moeten ontslaan. Beetje jammer dat je mensen vertrouwen geeft en er altijd weer rotte appels tussen zitten, maar dat is over de hele wereld zo. Helaas hadden we net daarvoor van onze andere kokkin te horen gekregen dat ze haar priveleven niet meer kon combineren met een volledige baan dus die gaat ook weg. Gelukkig was het voor de derde, part-time, kokkin mogelijk om een volledige werkweek te gaan werken en hebben we intussen daarbij al weer een hele goeie nieuwe kokkin. Met de nieuwe openingstijden die volgende week ingaan moet het voorlopig lukken met 2 kokkinnen. We gaan zowel boven als beneden iedere dag (behalve woensdag) gewoon van 12 tot 12 open, veel makkelijker. En in oktober draaien we maar 1 shift zodat iedereen zijn vakantie kan opnemen. Nou ja, iedereen is natuurlijk niet helemaal waar. Wij moeten nog even wachten. Horen we jullie ergens nog knagen wie er dan getrouwd zijn (intussen al 1.5 week geleden hoor, maar we bloggen ook zo trouw). Onze boekhoudster Gioconda en bartender Julio ! Het was echt superleuk ook dit weer mee te maken. Zo anders als in Nederland. De advocaat die je trouwt komt als je wilt gewoon bij je thuis en daarna zit je gewoon met het hele stel aan een lange tafel aan de straat te borrelen en te eten. Genieten ! Poes Pim is trouwens helemaal niet meer weg te krijgen uit ons huisje. Die woont nu zo’n beetje permanent bij ons en vandaag en gister stond ze gewoon naast ons bed. Geen hek wat haar meer tegenhoudt. Saludos !!

• 19 September 2009 - 21:40

De Reemertjes:

hey marlies en gerco
    we hebben lange tijd niets van ons laten horen maar ik zag deze mail en ik dacht ff iets krabbelen...
    leuk om nog steeds te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben en dat de zaken goed gaan. tja nu ff laagseizoen maar dat hoort er ook bij.
    hier gaat alles z'n gangetje. over 6 weken begint bij on het winterseizoen weer, zal wel wennen zijn dat je nou niet meer ff komt buurten bij ons. maar ach dan buurten we maar hier.
    veel plezier daar in het verre Nica.
    dikke kussen van de reemertjes

• 20 September 2009 - 04:18

Lia En Gerald:

Gelukkig, we zijn geen feestje misgelopen. Pfff...
    Maar lieverds... geen moment gedacht dat jullie getrouwd zouden zijn hoor!

• 20 September 2009 - 09:14

Anneke Scheurwater:

Hoi luitjes,
    ik heb voor de zekerheid even al jullie berichtjes terug gelezen (wat trouwens een leuk karwei was!) maarruh.....jullie zijn toch begonnen met een " Hostel" of heb ik iets gemist??? :) Doen jullie dat er ook nog steeds "even bij"? Succes en ik blijf jullie volgen!

• 24 September 2009 - 14:40

Rox:

jammer hor geen feessie!!!!

dikke kus

• 01 Oktober 2009 - 13:35

Denise:

Marlies, zou jij het leuk vinden om mee te werken aan een artikel over jullie emigratie naar Nicaragua voor het tijdschrift Vriendin? Bekijk dan mijn website en stuur me een mailtje (via contact op mijn website)! www.frissezin.nl