Pas 6 maanden geleden - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Marlies en Gerco Peels en Rosbeek - WaarBenJij.nu Pas 6 maanden geleden - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Marlies en Gerco Peels en Rosbeek - WaarBenJij.nu

Pas 6 maanden geleden

Door: Marlies en Gerco

Blijf op de hoogte en volg Marlies en Gerco

09 Juli 2009 | Nicaragua, Granada

Pas 6 maanden geleden gingen we voor het eerst naar Nicaragua. Kijken of het daar wat was. We wisten al heel lang dat we gingen emigreren. Ons hart lag oorspronkelijk in Zimbabwe maar dat bleek niet zo’n goed idee gezien de ontwikkelingen daar. Het werd Latijns Amerika. Maar in welk land dan? En hoe? Costa Rica was een mogelijkheid. Misschien Panama. We hebben veel onderzocht. Toen Nicaragua. Oorspronkelijk voor een beetje vakantie, en Granada bezoeken, waar Diana al zoveel over verteld had. Twee dagen later waren we eigenaar van een hostel. Terug naar Nederland om alles te regelen voor de grote stap en op 12 maart terug naar de stad en het land waar we ons toen al zo thuis voelden. We wisten dat het hostel niet genoeg was, dat we slechts begonnen waren en zo gebeurde het dat we het restaurant kochten. Ook weer slechts in een paar weken tijd. En nu, weer slechts een paar maanden verder runt Diana het hostel volledig en doen wij het restaurant. En afgelopen maand is het restaurant volledig gerenoveerd. Overal nieuwe stroom (220), nieuwe vloeren, muren, verf, bar, alles, echt alles is nieuw. De meubels zijn in de maak, de pooltafels zijn er en worden nu geverfd en morgen zijn ze klaar. Morgen zijn ze echt klaar met de hele verbouwing. Ruim een maand lang dagen van 17 werknemers over de vloer. Elke dag weer alles soppen. Het waren lange dagen maar hele mooie dagen. Per dag knapte er iets op. Nog 1 dag en dan zijn ze weg. Nog anderhalve week dan hebben we de meubels. De residentie aanvraag verliep niet voorspoedig. Die moest anders. Het was ook te mooi geweest als dit in 1 keer zou lukken. Maar dit leverde natuurlijk wel de nodige spanning op. Maar nu zijn we gescreend op investering en kwamen ze ons pand bekijken. Wie weet krijgen we morgen het papiertje waarmee we dan wel de aanvraag in kunnen dienen. Niet alles gaat hier snel. Personeel komt gerust gewoon niet opdagen en vertelt dan een dag later dat ze ziek waren en hebben vergeten af te bellen. En zo gebeurden er wel meer dingen de afgelopen tijd. Tot twee keer te de bodega onder water omdat de watertank overliep, drie personeelsleden extra aangenomen en al weer 1 ontslagen, op visite geweest in de barrio’s bij een goede vriend, een dag wezen vissen (met de hand en werpnet), twee vleermuizen uit ons huis gejaagd, evenals een rat en we schijnen tegenwoordig ook een huispoes te hebben die we voor het gemak maar Pim hebben genoemd. Oh ja, en de kaas die we in mei uit Nederland hebben meegenomen is ook op. En dat allemaal in 6 maanden. Zes maanden geleden gingen we allen maar kijken. Maar het kijken werd gaan. Wat vliegt de tijd. En we vliegen elkaar nog niet eens zoveel in de haren,nou veel tijd daarvoor hebben we niet. Foto’s volgen snel.

• 10 Juli 2009 - 05:45

Erik:

Leuk weer van jullie te horen. We hopen dat na deze investeringen de boel naar wens gaat lopen in het restaurant. Petje af op de manier waarop jullie je plannen verwezenlijken. Teleurstellend dat de kat niet naar mij is genoemd...... Per mail uitgebreider nieuws

xx

• 10 Juli 2009 - 05:52

Karin:

Ongelooflijk ... nog maar zes maand geleden .... Wat jullie ondertussen al allemaal beleefd hebben... Van de andere kant wow ... al zes maand... wat vliegt de tijd ... en ook dan ... wat jullie al allemaal verwezenlijkt hebben ... KNAP...

De foto's ... dat is echt genieten en jullie verhaal leest steeds als zoetekoek.

Wanneer is de grote heropening nu ??? DE feestweek ??? Binnen een week of twee vermoed ik ... mits de meubels nog moeten toekomen ...

Wat ben ik blij dat alles zo goed verloopt (administratie niet te na gesproken en dat geeft natuurlijk wel kopzorgen ... maak je er wat moois van en liggen ze dwars, typisch... ook hier gebeurt dat ... dus niks nieuws onder de zon :-( )

In alle geval dikke proficiat met het afronden van de verbouwingen, het ziet er allemaal heel knap uit ....

Dikke kus

Karin en Gerrit

• 10 Juli 2009 - 06:01

Edwin,Petra,Menno:

Hoi, hier weer een berichtje van ons. Wij gaan morgen met vakantie.
    Menno gaat na de vakantie naar groep 3 dus die word al een hele vent.Alles goed verder. Jullie krijgen de groeten van meester Hartman en meester Maris en meester Goedhart.(Edwin is naar een reunie geweest.)Veel succes verder en een knuffel van ons.

• 10 Juli 2009 - 06:58

Lia En Gerald:

Hoi!
    Ja dingen kunnen snel gaan en anders lopen dan verwacht. That's life! En dat maakt het dynamisch. Maar volgens ons is dat ook hetgeen jullie willen, zoeken en uit Nederland "verdreven" heeft. Je begrijpt dat we met pijn in ons hart jullie moesten laten gaan, maar dat het wel begrijpelijk is. De een wat meer dan de ander loop je tegen de beperkingen en irritaties aan in Nederland. We zeggen "ik ga ooit nog eens weg hier", maar doen het niet. Jullie wel en daarvoor PETJE AF! Een beetje onzekere toekomst tegemoet.... wel dynamiek, uitdaging en een hele andere manier van leven.
    Nieuwe vrienden, ander werk...vul maar in.
    Als je dan 6 maanden op een rij zet, zie je al die beweging en de verandering. Leuk.... we blijven het volgen, figuurlijk, maar zoals jullie weten, ook letterlijk. Daarover hebben we nog ontact...en binnenkort maar weer eens skypen.
    Groetjes van ons, dikke zoen....

• 10 Juli 2009 - 08:04

Rox:

jeetje wat gaat de tijd hard!!! hoop dat dat papiertje er snel komt!!!
    dikke kus

• 10 Juli 2009 - 10:10

Martine:

Hey Marlies en Gerco,

Dat jullie er alweer 6 maanden zitten!! De tijd vliegt! Erg leuk is het om jullie stukjes te lezen en de foto's te bekijken.

Succes en ik blijf de stukjes lezen.

Martine

• 10 Juli 2009 - 11:06

Jeannette:

A vosotros buenes dias, me gustan leer tus noticias y los desarollos alli. Tambien las fotos son muy bonitas en la buena naturaleza. El tiempo va muy rapido, no!
    Hasta la proxima vez.
    Saludos Jeannette

• 10 Juli 2009 - 11:30

Annet:

jeetje super zeg ziet het er allemaal uit maar wat een werk oeps !
    maar echt jullie ding hoor geweldig en nu mar hopen dat er veel klanten komen maar zal vast wel lukken groetjes he van ons xx

• 10 Juli 2009 - 15:29

Hillery:

Hallo Lieverds
    What fun to get another news letter uit Granada.Oef what alot of hard work you 2 are doing, what an accomplishment. to ge proud of.so pretty soon a bit party to celebrate.so nice to see the pictures from the surrounding areas.Is the weather alwys warm of is therea also a raynie season?? Nice this age of electronics and email.It keeps you close to us..
    Keep up the good work and be carefull.Allready looking fwd to the following letter.
    Love ,hugs, kisses
    tante Hilly, Canada

• 10 Juli 2009 - 17:03

Annieck:

Manmanman, ik zit me hier af te vragen wat jullie volgende actie gaat zijn! Wat is dit allemaal inderdaad snel gegaan zeg als je het zo even op een rijtje zet. Ben enorm blij dat het zo goed bevalt, ondanks de kleine tegenslagen ;) Ach die horen erbij en maakt je ook sterker denk ik. Ik zit inmiddels weer voor een kleine vakantie in Egypte... tja, zo hebben we allebei ons land.
    Heel veel succes met alles en vooral heel veel plezier,
    Dikke kus

• 10 Juli 2009 - 20:48

Wilfred:

Ziet er allemaal super uit. En dat allemaal in Zuid Amerika. De foto's van de omgeving zien er ook niet slecht uit.

groeten,
    Wilfred en Alma

• 11 Juli 2009 - 09:33

G.v.d.Ploeg:

Stel voor Ga SKYPE installeren dat heb ik ook je kunt dan gratis bellen naar elkaar en wil je kan ook video
    Groetjes ik ben de vader van ANNET v.d.Maden

• 11 Juli 2009 - 21:23

Patricia:

Hallo daar!Net jullie stukjes gelezen en foto's bekeken,ziet er echt super uit!Succes met het restaurant!Groetjes Patricia

• 13 Juli 2009 - 20:25

Ger En Gert:

Geweldig weer een berichtje van jullie, goed zoals jullie bezig zijn, hier gaat alles goed, een echte hollandsche zomer, de ene keer zon dan weer veel regen, maar tot nu toe komen we hier in dordrecht goed weg, het was even kort, maar tot een volgende keer, groetjes ger en gert