Zwaar verkleurd!! - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Marlies en Gerco Peels en Rosbeek - WaarBenJij.nu Zwaar verkleurd!! - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Marlies en Gerco Peels en Rosbeek - WaarBenJij.nu

Zwaar verkleurd!!

Door: Marlies en Gerco

Blijf op de hoogte en volg Marlies en Gerco

14 Juni 2009 | Nicaragua, Granada

Nee niet ons velletje maar het pand!!We zijn ruim anderhalve week bezig en er is al heel wat veranderd. Het hele pand is geschilderd,we hebben een boom gekocht van 6 meter lang,doorsnede van anderhalve meter,omdat de steunbalken in de ondervloer boven toch wel erg slecht waren,deze zijn van de week geplaatst,maar hoe krijg je zo’n eind hout nou boven,nou gewoon twee dikke touwen en via de achterkant van het huis naar boven.En dan moet je weten dat de doorsnee werker van calimero formaat is!!Verder zijn de oude badkamers afgebroken en is op het achterbalkon het plafond geplaatst,de watertank 1100 liter!!geleegd en verplaatst,volledige nieuwe electrische bedrading aangelegd,het verlaagde plafond in de garage gesloopt en twee man door de vloer gezakt. De eerste was natuurlijk Gerco,d ie een misstap maakte en met een been volledig door de vloer ging,op wat schrammen en een kapot plafond na viel het wel mee,toen de vader van onze aannemer een man van formaat,tot aan z’n oksels erdoor, gelukkig in een reflex z’n armen wijd gedaan,maar hij moest wel door 4 man eruit getrokken worden,gevolg gekneusde oksels en een tweede plafond naar z’n mallemoer. Maar alles wordt weer gefixt hoor. ze verwachten nog een week of 3 nodig te hebben,en dat gaat wel lukken,gisteren waren er 17 man aan het werk,kost je een paar potten koffie maar dan heb je ook wat!!Tenminste dan moet je niet zoals ik [marlies] de electricien opsluiten,de arme man heeft een half uur moeten roepen eerdat iemand hem hoorde,oeps sorry.Verder weet half granada dat er een paar loco holandeses bezig zijn,en krijgen we aan de lopende band sollicitanten binnen,nou moet je ze niet allemaal hebben hoor,neem nou die zwerver van de week,die tilt bij ons voor het pand op de straat een putdeksel op en gaat uitgebreid zitten kakken,deksel er weer op,klaar!!Van de week zijn we naar Managua geweest om tegels uit te zoeken voor de toiletten,en lampen te kopen voor boven en beneden,hadden dus een auto vol,en eigenlijk moesten we ook nog verf kopen,maar dat paste niet meer in de auto van onze aannemer.Eindelijk hebben we deze trip in daglicht gemaakt en Nicaragua is echt een mooi land!!HIHI.Sinds gisteren is de temperatuur gezakt tot wat meer acceptabele waardes,van 24 uur zweet in de bilnaat zijn het er nog maar 12.Ook wat regen gehad,maar het blijft bij een paar stortbuien,en bijna iedere avond onweer.Natuurlijk hebben we ook de nodige problemen gehad met het gemeentehuis,maar op dit moment lijkt alles te zijn opgelost,eerst mochten we de vierde poort niet restaureren in z’n oorspronkelijke staat,helaas stond de stalen constructie er al,en wilden ze net beton gaan storten,toen we moesten stoppen,afin na heel wat heen en weer gepraat de hele boel maar weer verwijderd,en na nog meer gepraat kregen we de volgende dag alsnog de vergunning,bienvenidos en Nicaragua!!Verder zijn we druk bezig met logo’s,organiseren van een feestweek voor de opening,bestellen van meubels en in de tussentijd ook nog het restaurant draaiende houden.We hebben ons eerste grote event hier meegemaakt,afgelopen zondag was de nationale hippique hier,dios mio,wat een mensen!!En dan schijnt die in augustus nog 2x zo druk te zijn.En ja hoor we hebben het voor elkaar,onze koks kunnen nasi goreng maken,hoe ze het doen is ons een raadsel maar ze doen het,compleet met pindasaus en gebakken ei!!Zelf komen ze ook met ideeen,en zo heb je opeens kip in rode wijnsaus,zijn we wel lekker de enige mee!!Lieve mensen,jullie zijn weer een beetje op de hoogte,dikke knuffff

• 15 Juni 2009 - 05:36

Wim Rissema:

Lieverds
    Het kost altijd meer
    Het duurt altijd langer
    Het is altijd wat
    Kortom verbouwen.....

Toch fijn dat het zo leuk loopt (!)

Liefs
    Wim Rissema

• 15 Juni 2009 - 07:45

Edwin, Petra Menno:

Hallo daar!

Wat een werk allemaal zeg.Maar het resultaat zal vast mooi zijn. Na de vakantie gaan wij oo de kamer verbouwen maar dat zal niet zo'n klus zijn als bij jullie.Fijn dat we weer op de hoogte zijn. Groetjes en een kus van ons.

• 15 Juni 2009 - 10:46

Ton Van Der Vlist:

Nou nou wat een gezellige bedoeling voor de deur. Het ziet er prachtig uit.

Groeten van het Nano Vitaal Team.

• 15 Juni 2009 - 10:51

George En Annemieke:

Dit soort dingen moet ik niet lezen als ik op mijn werk ben ! M'n collega's hun wenkbrauwen zitten tegen het plafond. Geweldig wat jullie allemaal doen en meemaken. Netjes van die zwerverr dat hij het niet op jullie stoep gedaan heeft.

Knuffels terug, goed gaan !

• 18 Juni 2009 - 00:11

Hallo hard werkende Hollanders.
    Wat een gezellige letter this time, biy all that werk and verbouwen.Reaaly had to laugh about the picture with the legs throughthe ceiling was that Gerxco.really enjoyed the foto,s , have now a little idea what it looks like there.Still think you took on a tremendous thing , but you are youbg and full of vim and vigger.Keep up these nice blogs always enjoyable.
    Till next time , lots of love from Canada.What would we do now without a computer.

• 18 Juni 2009 - 00:12

• 18 Juni 2009 - 00:13

• 20 Juni 2009 - 07:25

Rick:

Hola Senor Gerko y senora marlies,

Zo alles gaat hier nog steeds heel goed en we vervelen ons nog geen moment , elke dag is het opnieuw heerlijk weer en de warmte is toch heel anders dan in Nederland het is hier nooit zo benauwd gelukkig en toch ook vaak een lekker windje vanaf zee.

Gisteren zijn we met ze allen naar Tarbarca geweest een zeldzaam mooi eiland hier voor de kust en daar is het mooi zeg maar HEEL MOOI , ik heb er gesnorkeld met Henkie en we hebben de mooiste vissen gezien samen alleen toen Henkie nog een keer alleen ging duiken zag hij een haai maar gelukkig was hij niet zo groot !!!! hij is dus volgens die mensen die daar wonen de eerste mens die op het eiland die met snorkelen een haai heeft gezien PRACHTIG mooi die verhalen altijd van Henk , een afgelopen Donderdag is hij terug gevlogen en we vinden het allemaal wel jammer want als Henkie er is dan maak je dus wel wat mee, vogelspinnen in ze appartement en hij heeft al meer slangen gezien als wij in al die weken.
    Je gaat naar Tabarca met een hele snelle boot heen en dan met een grote boot terug , op het eiland wonen een 40 mensen en het water is er glas helder en overal zie je fantastische mooi koraal om je heen maar je moet er wel uitkijken met snorkelen want ik heb me handen goed opgehaald aan dat koraal en bloede als een gek en was blij dat die haai van Henk er op dat moment dus niet zwom.
    De kinderen zien er allemaal echt goed uit en zijn echte waterratten geworden en Lorenzo duikt al naar meer dan twee meter diepte en haalt dan me horloge van de bodem en als je dan nagaat dat hij een 4 weken geleden nog niet eens een duikbril op durfde te zetten ….ja dat zwemmen gaat heel goed met de kinderen.

Liv zat afgelopen week met haar duim tussen een staal hek en Lana gooide hem heel hard dicht zonder erg en Liv haar duim is helemaal blauw , het is altijd weer Liv die iets heeft , dan haar kin weer hellemaal open dan valt ze weer enz maar huilen doet ze bijna nooit.
    Calvin heeft het echt naar ze zin in Spanje en wil dus beslist niet terug en hellemaal niet nu hij een vriendin heeft, we hebben hem vanmiddag opgehaald bij ze vriendin en hij had een zuigzoen in ze nek ter grote van een gevulde koek !!! , ben wel heel blij voor hem dat hij nu veel jongeren leert kennen en elke avond gaat hij naar de sportschool om twee uur achter elkaar keihard te trainen en dat kan je goed zien aan hem.
    Vandaag is het Zaterdag en als het goed is kan hij vandaag ze nieuwe scooter ophalen dus kan hij nog makkelijker overal naar toe.
    De tapabar draaid goed en ik heb uitgerekend dat we er in ieder geval makkelijk de hele maand van kunnen eten en het is nog gezellig ook om er naar toe te gaan, die Spanjaarden moeten je even leren kennen en dan is het gewoon leuk want van Engelse of Duitsers moeten ze niks hebben die Spanjolen maar als Nederlander zit je gelukkig goed ( hebben we denk ik allemaal te danken aan Cruiff en ander Nederlandse voetballers ).
    Een gisteren avond ben ik voor het eerst met An uitgeweest en we hebben een zeer gezellige avond gehad en om 02.00 zaten we nog op het terras in ons T.shirt.
    Vanavond eten we Caldo en die ziet er super uit en het eten is hier echt belachelijk goedkoop en als je prijsbewust bent dan kan je hier voor zo weinig geld GOED leven en eten, en als je op Vrijdag naar de markt gaat in Torrevieja dan weet je niet wat je ziet meer dan 1200 kramen en belachelijk echt belachelijk goedkoop.
    Door die crises ellende staan er zoveel grote huizen te huur voor 300 a 400 euro per maand en dan dus gewoon met zwembad en airco,s enz en vaak zelf gewoon met uitzicht over zee.
    Morgen gaan we kijken bij een huis met 5 slaapkamer , uitzicht over zee , twee badkamers een dubbele huiskamer en beneden nog een grote opslag ruimte en 20 meter lopen naar het strand ! en voor de huurprijs van 300 PER MAAND !!!!!!!
    Dit zijn misschien zelf nog wel hoge prijzen vergeleken bij waar jullie zitten !!!
    Een huis met zwembad moet je hier echt wel hebben want daar geniet je gewoon de hele dag van en als we s,morgens wakker worden duiken we als eerste het zwembad in en vaak ook nog s,avonds rond 23.00 HEERLIJK IS DAT.

Oke , alles gaat dus echt goed hier en we hebben nog geen van allen spijt dat we hier naar toe zijn gegaan en ik zelf hoop wel dat ik het van de zomer uithoud met de hitte maar je hoort bijna van iedereen hier dat je als je hier al een tijdje woont er veel minder last van heb.

Hoop dat bij jullie ook alles goed gaat en dat we elkaar weer snel mogen zien ,

Gr van ons allemaal vanuit Espana.

• 21 Juni 2009 - 13:12

Hillie:

Wat heerlijk om te lezen dat jullie goed gaan hihi,. Ik zie het al voor me hoe je het omschrijft Ger door de vloer, jij iemand opgesloten geweldig!!!
    Volgens mij zijn jullie helemaal happy daar.. Succes met de komende 3 weken!!!
    Dikke kus
    je kleine zusje..