Drie bier en een ui - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Marlies en Gerco Peels en Rosbeek - WaarBenJij.nu Drie bier en een ui - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Marlies en Gerco Peels en Rosbeek - WaarBenJij.nu

Drie bier en een ui

Door: Marlies en Gerco

Blijf op de hoogte en volg Marlies en Gerco

28 April 2009 | Nicaragua, Granada

De eerste week zit er op!
Vandaag is het dinsdag en we hebben besloten om op dinsdag het restaurant dicht te houden. We moeten tenslotte ook een keer vrij hebben. Alhoewel vrij, tuurlijk zijn we contant aan het overleggen en verzinnen. De meeste restaurants zijn hier trouwens op maandag dicht. Reden voor ons om dus open te blijven op zo'n dag. Maar goed, een dagje veel minder doen dus. Wat een week.
Dinsdag het personeel ontmoet en hen meteen gerust gesteld dat ze in principe bij ons mochten blijven werken. 's Avonds vreselijk gelachen om het personeel in het hostel. Die vonden dat alle flyers en kaartjes van restaurants die in het hostel liggen maar meteen allemaal weggegooid moesten worden. Er mochten alleen nog maar flyers van Cafe Tropical liggen.
En woensdag om 9.00 uur gestart.
Al het personeel, toen nog 4, nu 5 man, laten komen, inkopen doen want er lag dus inderdaad nog maar drie bier en een ui, en heel veel boenen.
Om half 1 waren we klaar en hebben we het restaurant geopend.
Zo een maf maar zo een topgevoel! De omzet viel de eerste dag tegen maar eigenlijk wisten we al dat we niets moesten verwachten. De vorige eigenaren maakten van de openingstijden echt een zooitje en waren soms meer niet als wel open. Wij gaan het anders doen !
En dat geld verdienen begint met in eerste instantie open te zijn bleek dag 2 al. En die opwaartse lijn doet het nog steeds.
En dan zijn we nog niet eens begonnen met alle plannen! Op een flink aantal wijzigingen op de menukaart na dan.
Het personeel is echt top. Donderdag hebben we een tweede kokkin aangenomen omdat we iedere openingsdag (woensdag t/m maandag dus) in 2 shifts open zijn.
Don Gerco en Dona Marlies noemen ze ons hier trouwens, pfff....
Afgelopen zondag trouwens ook een topavond gehad. Ruth, een vrijwillgster die alles bij elkaar zo'n 5 maanden in het hostel heeft gewoond, had haar afscheidsfeestje en die werd natuurlijk in Tropical gehouden.
Helemaal top!
Zo'n 35 man, bijna allemaal Nica's, aan 1 hele lange tafel op het terras voor.
En allemaal super tevreden over het eten en de prijzen van de drank.
De volgende dag hoorden we van verschillende kanten dat dit feestje niet onopgemerkt voorbij was gegaan. Voor ons dus een supermooi stukje reclame!
Wel hebben de Spaanse les maar even op een laag pitje gezet. Dat gaat nu even niet samen.
En maandag komen we dus weer even naar Nederland. Tweede keer dus dat we net een business zijn begonnen en dat we er weer vandoor gaan. Ook nu vertrouwen we er op dat alles door blijft lopen. En bovendien hebben we nu natuurlijk ook Diana die een oogje in het zeil houdt. Zullen we jullie maar meteen vertellen dat het er niet in zit dat we onze derde trip naar Nicaragua starten met de aankoop van weer iets nieuws. Het geld is nu echt op !
Maar al met al een maffe maar reuze gave week !
We voelen ons top en gaan er keihard tegen aan. Hieronder trouwens weer een linkje, kunnen jullie weer wat foto's zien van onze belevenissen:

Granada, here we are !

• 28 April 2009 - 22:17

De Reemertjes:

hey gerco en marlies,

mooie foto's en fijn dat het goed gaat met het restaurant. erg leuk dat we door de foto's kunnen zien hoe het met jullie gaat.
    alvast een goede vlucht toegewenst en geniet van de tijd in Nederland.
    liefs van ons :)

• 29 April 2009 - 17:07

Mirella:

He Gerco en Marlies,
    Top man wat jullie daar presteren!Staat er ook sate op de kaart?Dan komen we ook een keer eten,haha.
    Alvast veel plezier in Nederland.Ik heb mooi weer voor jullie besteld.

xxx Mirel

• 29 April 2009 - 18:02

Edwin, Petra Menno:

Hallo daar!

Fijn dat het allemaal goed gaat met jullie.
    Hier gaat ook alles z'n gangetje. Tot volgenden week en de groetjes van ons.

• 01 Mei 2009 - 12:33

Annemieke:

Hoi!
    Echt top hoor!! Word sparen voor mij, jullie foto's zien er zoooo aantrekkelijk uit!!

Lieve groetjes, Annemieke (Jocker, Bolleke)

• 02 Mei 2009 - 13:24

Je Zusje:

Hoi hoi ziet er echt super leuk uit en gezelliiii met al die foto's.
    Alvast een fijne vlucht enne me casa et su casa he.. Eet alles op wat er ligt als je trek hebt, ligt nog voldoende alcohol etc... zie maar.
    Zie jullie de 10e veel plezier !!!!

• 03 Mei 2009 - 01:33

Hillery:

Don Gerco and Dona Marlies, ha ha.
    Boy jully doen geweldig zeg in such a short time.Hope that will keep going allright.And now in Holland boy you sure do travel a lot.Keep sending all these news emails.It gets more interesting with each letter.
    Keep in touch.
    Love you both.This comes from it upwarning Canada.,However the city is still surrounded with flood water and houses totallu demoleged.The river that is normally 300 m. wide is still 19 KM wide.
    Well this is it for this time.
    Love you both lots..

tante Hilly, CANADA

• 03 Mei 2009 - 11:05

Jeannette:

Hee Marlies en Gerco,
    Wat leuk dat het allemaal zo goed gaat met jullie en wat een mooie foto's zeg! Hoop jullie even ergens teten te komen als jullie in Nederland zijn. Ben een weekje naar spanje geweest, was ook leuk en dan is het toch leuk profijt te hebben van de spaanse lessen. Jullie daan het echt goed leren als je het dagelijks gaat gebruiken, tof.
    Have fun hasta luego y besos

• 04 Mei 2009 - 16:00

Fam. Vis V. Heemst:

hey Gerco en Marlies,

Wat een avonturen beleven jullie zeg. Nu weer een restaurant erbij. Zo te lezen hebben jullie absoluut de juiste keuze gemaakt. Wij zijn eigenlijk best een beetje jaloers op zo'n spannend leventje. Hier in Stadspolders gaat alles gewoon z'n dagelijikse gangetje. We hebben wel veel plezier van de kleine Vivio, hoor. Trouwens we zijn de naam kwijt van die meneer waar hij in onderhoud was, kunnen jullie die misschien nog eens mailen naar ons (a.visvanheemst@vvvzhz.nl) als dat niet teveel moeite is.

Groetjes
    Walter en Annelies Vis van Heemst, Dordrecht.