Feliz año nuevo !
Door: Marlies en Gerco
Blijf op de hoogte en volg Marlies en Gerco
01 Januari 2009 | Nicaragua, Granada
We bevatten het nog niet helemaal.
Zitten vanmorgen (eigenlijk al zwaar middag) op een terrasje onze feestnacht weg te brunchen, bedenk je je opeens dat je tegen die backpackers kan zeggen dat je een heel goedkoop en leuk hostel weet.
Nog niet echt nodig trouwens hoor, want gelukkig zitten we vol. Een aantal kamers zelfs al voor een paar maanden.
Maar nu eerst even iets over het hostel.
Het is echt een low budgethostel.
Zometeen zal ik wat foto´s toevoegen.
Als je binnen komt heb je de receptie, wat schommelstoelen met een t.v., een zithoek en wat tafeltjes en stoeltjes. Daarnaast staan er hier 4 pc´s met internet.
Meteen links als je binnen komt is de dorm van 8 bedden. Halverwege die van 7 en dan volgt een gangetje met de dorm van 3 en de 4 privekamers van elk 2 bedden.
Vanuit dat gangetje kan je naar de 3 douches, annex toiletten.
Twee van de 4 privekamers hebben een eigen douche en toilet.
Rechts achter de receptie loopt een gangetje naar het keukentje.
Alle kamers zijn simpel met gewoon een goed bed en de dorms hebben voor elk bed een grote locker.
Overnachten kost hier varierend van het seizoen 5 tot 7 dollar voor een bed.
De privekamers kosten 20 tot 30 dollar.
Het straatje waar het hostal ligt is heel rustig terwijl het slechts 3 minuten lopen is naar de strip waar alle barretjes zitten en het is eigenlijk dan nog maar een minuutje lopen naar het centrale plein. Dat lopen is dan wel op de Nica manier......tranquilo...super rustig.
Zo beginnen we trouwens al aardig te leven. Waren we hiervoor het meest bang, het aanpassen aan een rustig leven, geloven we nu dat we dat best kunnen. We lopen al te sloffen. Vanaf de strip is het 10 minuten lopen naar Lago Nicaragua. Een heel groot meer waar als enige ter wereld zoetwaterhaaien leven. Vanaf de hoek van de straat waar ons hostel ligt kun je de Mombacho al zien, de slapende vulkaan die we zaterdag hopen te bewandelen.
De hoofdstad Managua is hier vandaan drie kwartier rijden en ook alle andere bezienswaardigheden, zoals Masaya liggen vanuit Granada vandaan op te verwaarloze afstanden.
En wat doen wij zoal? Nou eigenlijk nog niet zo heel veel. Alles ging in het begin zo snel dat we nu ook wat rust kunnen nemen. Op oudjaarsdag zijn we naar de Monkey Hut gegaan. De lodge waar we ooit als manager hebben gesolliciteerd en wat ligt aan het kratermeer Lago de Apoyo. Lekker heerlijk in de zon gelegen en gedobberd op een band op het meer.
´s Avonds hebben we een spetterend oud en nieuwfeest gehad hier om de hoek in onze stamkroeg El Qiuchotte. Toch maar niet naar het meer gegaan dus.
El Qiuchotte staat bekend om (niet lachen) zijn karaoke avonden, dus vreselijk veel lol gehad en zelf ook nog even de microfoon gegrepen. De rum en cervezas vloeiden rijkelijk en echt al onze, intussen, vrienden waren er. Het leven kost hier echt geen drol. Inclusief het buffet waren we per persoon geloof ik nog geen 15 euro kwijt. nou dan koop je nog wel een flesje rum.
Het stadje Granada is heel koloniaal en is het is de oudste stad van Centraal Amerika. Redelijk veel armoe hier maar niet vervelend.
Zo lieve luitjes. Het werd een lang verhaal maar dan weten jullie iets meer. Tot de volgende blog en voor iedereen un feliz año nuevo, oftewel EEN GELUKKIG NIEUWJAAR !
02 Januari 2009 - 04:58
Raoul Manten:
Hi Geluksvogels,
Wat fijn te lezen dat jullie droom, nu vast vormen begint aan te nemen. Ik kan me nog herinneren dat toen we in Costa Rica op reis waren er gedachten waren om daar iets te beginnen. Dat het Nicaragua is geworden had ik niet verwacht, maar het is wel een super keuze! Een heel happy new year in Granada. -
02 Januari 2009 - 07:35
Frank Weber:
Hoi Gerco en Marlies,
Nou,jullie ook een waanzinnig nieuw jaar toegewenst! Wat een vliegende start zeg: eiegnaar geworden van een hostel, vol geboekt zijn, en eerst even lekker aan kunnen oen. Dat kunnen niet veel startende ondernemers zeggen!Gerco, ik heb wel eens gezegd dat het belangrijk is om je dromen te volgen, maar wie had dat gedacht dat je droom zo mooi zou zijn? Zorg dat die droom mooi blijft, blijf scherp en doe alles vanuit jullie hart, dan lukt alles. Pas goed op elkaar en blijf vooral enieten van alles wat jullie doen. Groet vanuit een koud nederland.
Frank Weber -
02 Januari 2009 - 08:20
De Reemertjes:
Hey Gerco en Marlies,
Zo ff geen tijd gehad om de comp aan te zetten omdat er wat bolletjes gebakken moesten worden, lees ik dat alles in kannen en kruiken bij jullie is. Gefeliciteerd met jullie Hostal Mochilas!!!!! Zo dat staat best wel stoer he! Kunnen jullie het allemaal een beetje bevatten?? Want het gaat echt reuze snel, vorige week nog alleen ff kijken en toen kopen per ehhhhh 1 maart (ofzo) en nu gewoon al gekocht en eigenaar per 1 januari!!!! En zoals Frank hierboven al zegt: weinig startende ondernemers kunnen zo relaxed beginnen. (Alhoewel het is natuurlijk wel Nicaragua.....)
We hopen snel meer foto's te zien en wanneer kunnen we de website bezoeken???
Dikke kus van ons en o ja nog un feliz año nuevo!!!!
Liefs van de Reemertjes -
02 Januari 2009 - 10:02
John Brand:
De beste wensen voor jullie en veel geluk met jullie droom
Groeten uit dordrecht John Brand -
02 Januari 2009 - 10:38
Taco & Bianca:
Hi Globetrotters,
Wat een ontzettend gaaf avontuur. Ik zit gewoon te smullen van jullie verhalen.Je zou spontaan je koffers pakken. Jullie jaar is in ieder geval al goed begonnen.
Heel veel succes
Bianca & Taco -
02 Januari 2009 - 10:58
Leo En Hester:
fijn dat het allemaal lekker gaat ben jaloers als je een piccolo nodig hebt gigolo vind ik ook goed bel dan even. Wij wensen jullie een goed 2009 dike kus Leo en Hster -
02 Januari 2009 - 15:23
Marlies En Gerco Peels En Rosbeek:
Hey mi amigo´s ! veel succes met die Chica mala!!
besitos
Yo -
02 Januari 2009 - 15:27
Gerald & Lia:
Wij wensen jullie vanuit het koude Holland ook een super gelukkig 2009. Het gaat wel super snel bij jullie, ineens eigenaar van een Hostel dat hadden je vorige maand nog niet gedacht. Leuk om via de blog jullie ervaringen te lezen zo hebben we toch het gevoel dat jullie heel dichtbij zijn.
02 Januari 2009 - 17:29
Angelique:
allereerst de allerbeste wensen voor 2009 van het klavertje5.
Jullie jaar is al goed begonnen. vanuit het brabantse wensen we veel jullie veel geluk toe.
Eindelijk jullie avontuur. Lekker in het zonnetje je droom achterna. Vanuit het koude kikkerlandje kijken we uit naar jullie foto's. Lekker op een terrasje, meertje etc. Hou ons op de hoogte en tot ziens.
Veel liefs van ons. -
02 Januari 2009 - 18:35
Antoinette:
lieve lieve marlies en gerko!!
Als eerst natuurlijk een heel erg fantastisch 2009 toegewenst, wat ongetwijfeld gaat lukken!net even al je verhaaltjes gelezen, compu was stuk dus vandaar zo laat!:$ En hoe voelt dat nou om eigenaar te zijn van een hostel? moet een heel gek idee zijn denk ik. ben benieuwd hoe het gaat lopen?!
hele dikke knuffel antoinette
03 Januari 2009 - 06:45
De Overbuurtjes:
Lieve twee
Een heel gelukkig en gezond 2009.Wel raar idee dat jullie snel zullen vertrekken.We hopen dat we misschien volgend jaar kunnen komen ,als het kan met ons kleine mannetje.
Voor nu geniet van alles en hebben jullie ook foto s van jullie aankoop?,zodat we kunnen zien waar jullie zitten.
De foto s van Granada hebben we weer te voorschijn gehaald.
Leuk om weer terug te zien en te weten dat jullie daar nu rond lopen.
Dikke kus van Anthony,Annette,Nicci en Lean -
03 Januari 2009 - 18:25
Lesley:
Hee gerco en Marlies,
Klinkt allemaal super! Wij zijn nog op zoek naar een leuke vakantie bestemming!
Veel liefs Lesley